Sziklara Épített Ház

Tájékoztató az 1+1 % adófelajánlásról

Ha személyi jövedelemadója 1%-át ugyanannak az egyháznak, vagy technikai kóddal rendelkező szervezetnek kívánja felajánlani, mint az elmúlt évben, akkor Önnek most a technikai kódos rendelkezést nem kell kitöltenie, rendelkezése mindaddig érvényben van, amíg meg nem változtatja.

A másik 1% felajánlásáról (pl. alapítványnak) minden évben újra rendelkeznie kell. Ezt, és ha az előzőn is változtatni akar, akkor a következőképpen teheti meg:

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 18EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet.

Amennyiben kapott az adóhatóságtól levelet, amelyben felajánlják az adóbevallás elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 20-ig.

Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetősége van az online felületen való rendelkezéshez. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon válassza a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását az Ön által választott egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény).
Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

 

Ha a Magyar Katolikus Egyházat kívánja támogatni, akkor az egyházaknak adható 1% -ról szóló rendelkezésére a 0011 technikai kódot írja.